Kaiac sprint

Testul clasic al vitezei si fortei

In cadrul competitiilor de Kaiac Sprint, sportivii se intrec pe o pista dreptunghiulara, fara obstacole, fiecare pe culoare separate, pe 3 distante diferite: 200m, 500m si 1000m. In kaiac, sportivul vasleste asezat cu o padela, in timp ce la canoe, sportivul vasleste asezat pe un genunchi cu o pagaie, Exista probe de kaiac pentru barbati si pentru femei, in simplu (K1), dublu (K2) si in patrou (K4), iar probele de canoe pentru barbati sunt simplu (C1), dublu (C2) si patrou (C4) iar de curand, la fel si pentru femei.

Aceasta forma de intreceri a devenit disciplina olimplica in 1936 si programul olimpic include probe pe 200m si 1000m pentru barbati si 200m si 500m pentru femei.

Pe langa distantele de sprint, sportivii concureaza si pe distante lungi. In cadrul Campionatelor Mondiale si Europene acestea sunt pe 5000m, numai in simplu. Distantele lungi sunt de asemenea foarte populare pentru competitiile de masa, de exemplu Sella Descent din Spania.

Documente pot fi gasite aici

Galerie foto

Comisia de Kaiac Sprint

Comisia de Kaiac Sprint este comisia cu atributiile cele mai directe in managementul acestei disciplinei in cadrul Federatiei Romane de kaiac-canoe. Functioneaza sub autoritatea Biroului Federal si decizile acestei comisii se supun aprobarii forului superior mentionat anterior.

Aceasta comisie a luat fiinta incepand cu Aprilie 2021, imediat dupa alegerile din acel an. Noua componenta o puteti consulta in aceasta pagina.


Daniel Moise

Antrenor la: CSM Calarasi

presedinte din Apr 2021


Irina Gloaba

Antrenor la: CSS Triumf

membru din Apr 2021


Viorel Botila

Antrenor la: CSS Orsova

membru din Apr 2022

partener 1 partener 2 partener 3 partener 4

2024 kaiac-canoe.ro | Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Hauméa.